El gran dia de la senyoreta Pettigrew

OPINIÓ: La senyoreta Pettigrew està a l’atur i necessita treballar com a institutriu, no perquè li agradin els nens, sinó perquè viu una situació desesperada. Per error li ofereixen una feina a casa d’una jove i no dubta en fer el que estigui a les seves mans per aconseguir-la.

Des del primer moment empatitza amb la senyoreta LaFosse. Mica en mica va descobrint els seus embolics amorosos, i lluny de jutjar-la decideix ajudar-la tant com pugui.

Aquesta història d’amistat entre dues dones que han viscut vides molt diferentes transcòrrer en un sol dia. Uns dia intens, on la protagonista descobreix que es pot viure d’una altra manera, que hi ha una vida fascinant més enllà de la monotonia i la foscor.

Una novel.la divertida i plena d’enginy, que ens endinsa en el món  dels cabarets dels anys 30. Té tots els ingredients per gaudir d’una bona lectura, molt recomenable.

 

ARGUMENT: La senyoreta Pettigrew és una institutriu de mitjana edat, grisa i anodina, que no ha fet res de bo (ni de dolent) a la vida. I que necessita desesperadament una feina. Així que quan l’empresa de col·locació l’envia per error a casa de la senyoreta Delysia LaFosse, una cantant de cabaret esbojarrada que té tres amants i molts embolics, la senyora Pettigrew només sap que és la seva última oportunitat i que l’ha d’aprofitar com sigui.

I contra tot pronòstic, les dues dones s’entenen perfectament i la virtuosa senyoreta Pettigrew descobreix un món nou i fascinant, ple de girs inesperats que posen a prova el seu enginy i que confirmen que, en realitat, té tot el que li cal per gaudir d’una vida moderna, excitant i dissoluta.

Aquesta encantadora novel·la a l’entorn d’una Ventafocs que voreja la cinquantena i que en un sol dia descobreix els còctels, els cigars i els negligés de seda, va ser un èxit de vendes des que es va publicar, l’any 1938, però després de la guerra va caure en l’oblit durant més de mig segle.

El gran dia de la senyoreta Pettigrew és una d’aquelles invitacions que, quan et passa per davant, no s’hauria de deixar escapar de cap de les maneres. Perquè a les bones comèdies, com als cabarets, la diversió és a dins.

«Una novel·la entremaliada que ens recorda que mai no és massa tard per viure la vida.» Llegir més 

Winifred Watson (VIENA Editorial)

Pots comprar aquest llibre a les llibreries habituals, o bé a amazon i a la Casa del Libro. Trobaràs sempre als millor preus:


I si t’estimes més la versió digital:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *