L’esglèsia del mar

Bernat Estanyol fuig l’any 1320 de les seves terres a Navarcles amb el seu fill Arnau, acabat de néixer. Van a Barcelona, a cercar la llibertat i deixar de ser esclaus per passar a ser ciutadans. Un cop arribats a Barcelona, la vida s’estabilitza durant uns anys fins que arriba l’epidèmia… i amb ella la revolta. L’Arnau queda orfe i ha de començar a treballar en l’ofici més dur, el de mosso carregador del port. Els bastaixos són els responsables de portar les pedres des de Montjuïc fins a Santa Maria del Mar, cosa que fan mentre no han de descarregar cap vaixell al Port de Barcelona.

Passen uns quants anys, durant els quals l’Arnau participa en la guerra. Més endavant, fa amistat amb un comerciant jueu de Barcelona i la seva vida canvia: passa a ser canviador i es converteix en una de les majors fortunes del país. Això no passa desapercebut pel major consumidor de diners, el Rei Pere el Cerimoniós, que li dóna un títol de noble i una pupil·la com a muller. I assoleix un gran càrrec: nou cònsol de mar de Barcelona. Mentre, l’amor de la seva vida el té ben a prop …

Però les seves relacions amb la jueria no són ben vistes per tothom i la seva riquesa és molt envejada. L’Arnau toparà amb la Inquisició i en patirà les conseqüències. Fins al punt d’estar a punt de ser condemnat per heretge i endimoniat.

Però el poble de Barcelona no estarà disposat a permetre-ho…

 

COMPARTIT PER: LLibres arreu del món (SETEMBRE DE 2017)

 

Compra aquest llibre a:

Un comentario sobre “L’esglèsia del mar

  • el septiembre 15, 2017 a las 1:54 pm
    Permalink

    Sònia. Setembre de 2017. Barcelona.
    «Un gran llibre, gràcies per compartir-lo»

    Respuesta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *