La bruixa

Un nou cas per a Erica Falck i Patrik Hedström. El nou best-seller de la sèrie de Fjällbacka.
La desaparició d’una nena de quatre anys en una granja dels afores de Fjällbacka fa ressonar els ecos d’una tragèdia succeïda tot just fa trenta anys. Aleshores, una nena va ser trobada surant al mateix estany on ara ha mort la petita Linnea. Dues noies de tretze anys van ser acusades del crim, tot i que no van arribar a trepitjar la presó per raons d’edat. De llavors ençà, una d’elles ha portat una vida tranquil·la al poble. L’altra, en canvi, s’ha convertit en una diva de Hollywood, i casualment ara ha tornat a Fjällbacka per rodar una pel·lícula.
La troballa del cos sense vida de la petita Linnea desencadena la por, i l’ombra de la sospita es desplega com un núvol de tempesta. Hi ha relació entre els dos crims? O potser cal trobar la resposta en els fets ocorreguts exactament en el mateix lloc però quatre-cents anys abans, quan la persecució per bruixeria s’estenia implacable per tot Suècia?
«Al voltant de la nena l’aigua es movia lentament i la quietud de la superfície només es trencava quan, de tant en tant, un espiadimonis s’hi posava i produïa petits cercles concèntrics. La transformació havia començat i, a poc a poc, la criatura es fusionaria amb el bosc i l’aigua. Si ningú no la trobava, la natura seguiria el seu curs lent i la convertiria en una part de si mateixa. Encara ningú no sabia que havia desaparegut.»

 

COMPARTIT PER: LLibres arreu del món (MARÇ DE 2018)

 

RESSENYA:

Läckberg  va intercal.lant 3 històries ubicades en 3 períodes de temps diferents, el que fa que en un principi sigui difícil situar-se entre tants personatges. Però mica en mica vas entrant en la vida dels protagonistes i la novel.la et va enganxant cada vegada més.

La desaparició de la Linnea, una nena de quatre anys d’una granja als afores de Fjällbacka, recorda uns tràgics fets del passat. Trenta anys abans es va perdre a la mateixa granja el rastre d’una altra nena,  que pocs dies més tard va ser trobada sense vida. En aquell cas dues adolescents van ser acusades del  segrest i assassinat de la Stella, però van evitar anar a la presó per ser menors d’edat. Des de aleshores la Helen, ha portat una vida plàcida a Fjällbacka mentre la Marie, una actriu d’èxit, torna per primer cop al lloc dels fets per rodar una pel·lícula.

Des del moment que apareix la Linnea morta al bosc, les investigacions es centren en trobar la connexió entre els dos casos. En Patrick i els seus companys de la comissaria, compten amb la inestimable col.laboració de la Erika, escriptora de novel.les negres i esposa d’en Patrick, que en aquest moment està escrivint un llibre sobre l’assassinat de la Stella fa 30 anys.

Tota aquesta trama es va intercal.lant amb la història de la Ellin, una dona del segle XVII, que és víctima de les envejes i de la covardia de les persones en les que confia i estima.  No serà fins el final del llibre que entendrem la relació que la uneix als personatges de la història principal.

Els problemes dels refugiats, el bulling als instituts, les agressions sexuals, l’alcohisme, són temes que van apareixent al llarg de la novel.la i que ens fan reflexionar sobre els valors d’una societat.

 


Compra aquest llibre a:

 

Un comentario sobre “La bruixa

  • el abril 9, 2018 a las 2:52 pm
    Permalink

    Laura. Mallorca. Abril 2018
    «El recomano»

    Respuesta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *